22 oktoober 2016

Max av Oderup - uus tegija Karitsas

Täna oli meil tore päev - Rootsist saabus uus tõupull Max. Tegelikult ei ole ta veel miski pull - alles 6 kuune pullike ja sugu hakkab ta alles tegema aastal 2018, kuid meie ootused on kõrged: temast peab saama tublisti karja üldist lihakust parandav tõupull, kes sobib ka mullikatele - ja seda kõike enamasti rohusöötade baasil.

Ei ole kahtlust, mille järgi Max valiti ...

Max on toodud Rootsist - Oderupi talust Carina ja Rolf Hanssoni perest. Käisime teda seal suvel valimas ja olime nendest loomadest tõeliselt vaimustunud. Maxi isa INGO, kes on samuti sündinud Oderupi talus, on kuulsa Prantsuse pulli IONESCO poeg. Tema lihakus on muljetavaldav, nagu on näha ka juuresolevalt pildilt, mis tehtud ELMIA showl eile, kus INGO oli absoluutne tšempion isasloomade klassis. Nii nagu meie Max, on ka INGO väga rahulik pull, nii et nende peretütar Elin saab tema käsitlemisega kergelt hakkama.

Maxi isa INGO Elmia Show absoluutse tšempionina

Tegelikult oleme selle taluga olnud seotud juba pikka aega. Just Carina oli see, kes tutvustas Jaanusele esimesi üldisi põhimõtteid limusiinide kasvatamisest - see oli juba 2003.aastal. Vahepealne suhtlus oli küll pinnapealne, kuid tänaseks saame uhkusega tõdeda, et meil on Lõuna-Rootsis head sõbrad.
Carina ja Rolf käisid ka ise sel suvel esimest korda Eestis ning ööbisid koos oma sõprade Cristina ja Tomasega meie talus. Käisime mitmetes limusiinifarmides üle Eesti, külastasime tõuloomanäitust Ülenurmel ning vaatasime karjasid arutades võimalikke aretussuundasid. Sellest oli meile palju abi - edasised arengusuunad võtsid palju selgema vormi.

Carina ja Jaanus Karitsa karja hindamas

Ootame huviga Maxi sirgumist ja tema esimesi järglasi. Nii nagu ootame põnevusega varakevadet, millal peaksid sündima esimesed Jaguani järglased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar