23 aprill 2017

KR Junsu alias Holger astus üles Maamessi pullioksjonil

Eile, 21.aprillil toimus Maamessi raames lihaveiste show ja oksjon. Suurtes lihaveiseriikides vägagi populaarset showd ehk näitus-võistlust, korraldati Maamessi ürituste osana seekord juba kümnendat korda. Aastaid tagasi vaid üksikute farmerite initsiatiivina alustatud ettevõtmine, tõi seekord kokku ca 50 looma kõikidest Eestis enamkasvatatavates lihaveisetõugudest. Aga mis veelgi toredam - võistlusel üles astunud loomade tase oli kõrge ning seda kiitis ka suure kogemusega Taanist pärit hindaja Christian-Erik Boge, keda meil Eesti visiidi ajal oli suur rõõm oma majapidamises võõrustada. Christiani hinnangul võiksid näitusel osalenud parimad pullid vabalt osaleda sarnastel üritustel muudes riikides. Lehmikute osas nägi ta siiski veel arenguruumi.

Limusiini tõugu pullide grupis tegi oma etteaste ka meie väike KR Junsu, kelle uueks omanikuks juba eelmisel sügisel sai ETKÜ. Ühes uue omanikuga oli Junsu saanud (tõenäoliselt polnud piisavalt elegantne?) ka täiesti uue nime - Holger. Õnneks oli sisu jäänud samaks ning meie rõõmuks oli, eelkõige mullikapulliks sobiv loom, vaatamata teistest oluliselt väiksemale kasvule parajalt harmooniline, toreda lihastusega ning loodetavasti saab suuremaks kasvades igati vääriliseks järglaseks oma kuulsatele Taani esivanematele Aa´gaards Hogerile (isa) ja Klarun Osvaldile (vanaisa).

Meie farmist pärit pullike, kelle alghinnaks oksjonil küsiti 2300 eurot, jäi sedakorda müümata. Küll ta aga tulevikus omale uue ning toreda omaniku leiab - aega on! Hetke müügitööst saab näha siit videost.
Kuigi lehmikute oksjonit ei peetud, toimus võistlus ka nende tõugruppides. Viimases ringis jäid "Parim lehmik 2017" tiitlile heitlema tõugude esinumbrid. Pildil vasakul seisab tulevane võitja, Topi Mõisast pärit limusiinipreili koos noorperemehe Andresega. Taamal paremal (mustas jopes) teeb kohtunik Christian -Erik viimast pingutust lõpliku paremusjärjestuse selgitamiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar