29 detsember 2016

GOLDY - uus noor poiss naaberkülast

Täna oli meie loomade naisperel jälle põhjust rõõmu tunda. Nimelt ostsime karja uue noore limusiinipulli Goldy, kes on pärit naabrekülast Pilpa Talust,  Rein ja Meelis Ert´i ilusast tõukarjast.



Goldy isa, SNAP GOLDEN EYE on aretatud Taanis ning tema isapoolsed juured viivad Prantsuse tõupull SYMPAni. Ema on aga ostetud Soomest, ka meile hästi tuntud Metsa-Paavola talust.

Goldy esimesi samme oma uues elupaigas, saad näha siin

Miks me Goldy ostsime? Eestis pole kellegile teadmata, et Pilpa talu limusiinikari on üks parimaid limusiinikarju siinmail. Meie eelmine sellest talust toodud pull ARTUR andis meile aastate jooksul 182 vasikat (nendest pea pooled mullikatelt) ja mõned on veel tulemas. Peale rahulikku viimast paaritusperioodi (6 lehma) lopsakal suvekarjamaal, tõi ta kombinaadist "koju" meie esimese E-kategooria koos 666 kg rümbakaaluga. Igati väärikas lõppakord pikale karjäärile.

Aga Goldy? Vastus peitub vanaisa Sympas ...

Vanaisa SYMPA - väga hinnatud
Sympa on üks viimaste aastete edukamaid limusiinipulle Suurbritannias ja Iirimaal. Tal on väga head üldised indeksid - nii lihastuse, kasvukiiruse, aga ka poegimiskerguse ning temperamendi osas - paljud nimetavad teda ideaalseks karja järelkasvu tootjaks. Meie meelest on kahel eeltoodud pildil midagi ühist ... või meile vähemalt meeldib nii mõelda ... elame näeme.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar