16 veebruar 2017

Limusiinikasvatajad vahetasid kogemusi

Eile käisime Järvamaal, Vahukülas, kus limusiiniklubi liikmeskond oli kogunenud kuulama ja vaatama Jüri Ilvese ettevõtte Caro Mahe tegemisi. Jüri rääkis haaravalt, kuidas ta oma puhtatõulist limusiinikarja välitingimustes peab ja milliseid väärtuslikke kogemusi viimane 11 aastat selles tegevusvaldkonnas on pakkunud.
Sõna sai ka Jüri hea koostööpartner Lauri, kellega koos sealsamas külas väikest lihatööstust majandatakse ning kust lisaks muule toodangule jõuab poe- ja laadalettidele tuntud ja tunnustatud vinnutatud veiseliha kaubamärk "Vinnukas".
Meie omalt poolt panustasime ettekandega "Arvud ja tulem lihaveisekarjas Karitsu Rantšo näitel", milles Jaanus tegi ülevaate meie peamistest suundusmustest andmete kogumisel ja töötlemisel, mis aitaks kaasa karja nii bioloogilise kui majandusliku efektiivuse saavutamisel.


Rääkisime avatult oma õppetundidest, nii headest kui halbadest, ning loodame, et nende teadmiste taustal õnnestub teistel sarnaseid eksimusi vältida ja uusi edusamme saavutada. Väga elava arutelu käivitas lihaveisekasvatuses kasutatavate erinevate andmebaaside teema, mis loodetavasti ei lõppe vaid arutelude tasandilt ka reaalsete tegevusteni jõuab.

Lõpetuseks kuulati ELKS juhi Aldo Vaani kiiret kokkuvõtet üldistest päevakorral olevatest küsimustest ning seejärel suunduti oma silmaga kaema, kuidas Jüri vahvad limusiinid oma valdustes toimetavad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar