14 veebruar 2017

Ristandite värvidemäng

Paar päeva tagasi poegis üks meie veel alles olevatest kahest mustast lehmast ning tõi ilmale samuti süsimusta värvi tüdrukvasika. Ema, KR Age, on sündinud meie enda karjas 10 aastat tagasi 75% Li (F2) lehma ja puhtatõulise blondepulli paaritusest. Seega on Age huvitav näide, kuidas blonde hele geen ei pruugi ristamise esimeses astmes üldse oma mõju avaldada.

KR Age eelmise suve lõpus Matsalu karjamaal

Age isa, blonde tõugu pull Ralf

Age on tubli ja kohusetundlik amm, olles tänaseks ilmale toonud 8 tervet vasikat ning temast endast alguse saanud värvidemäng pakub meile põnevust igal aastal.



Kolm suve tagasi paaritasime musta amma uuesti puhtatõulise blonde pulli Rasmusega ning tulemuseks oli kaunis hõbekarva tüdruk KR Ilistra - seega topeltannus "blondet" tegi viimaks oma töö...

KR Ilistra, eelmisel suvel nautimas teismeliseiga Karitsa karjamaadel

Eelmise aasta kevadel tõi Age ilmale lehmvasika, kelle isaks limusiini tõugu pull KR Dixon. Väike Jooli on ilus, kõige ehtsamat limusiini värvi tütarlaps, kes ühes oma musta värvi emaga suvel karjamaal pigem kummastavat vaatepilti pakkus.

KR Jooli koos emaga hooldamas Matsalu rannaluhtasid.

Viimase poegimisega ei jätnud Age meid taas üllatuseta, sest seekord andis paaritus puhtatõulise limusiinipulli Espadoniga tulemuseks hoopiski süsimusta tüdruku. Seega ei pääsenud "peenema perekonna" (värvi)toon taaskord üldse maksvusele.

Prantsusmaalt pärit tõupull Espadon.

Kahepäevane KR Kamee mõnulemas pehmes põhus.
Värvide mäng lihaveisekasvatuses on imeline ...!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar